er zit een steentje in mijn schoenHet grootste deel van de mensen in Nederland staat niet bepaald te springen om de invoering van de sharia, ondanks de inspanningen van gezelligheidsverenigingen als Sharia4Holland. Jammer, want een gezellig potje stenigen zou wonderen doen voor de gemeenschapszin.

Anders dan de schijn doet vermoeden is ~>Sharia4Holland<~ niet de msn-naam van de veertienjarige Sharia Hoogland uit Winterswijk, dochter van een Afghaanse moeder en een Nederlandse vader, die in voor- en tegenspoed achter het Nederlands elftal blijft staan. Sharia4Holland is een clubje van jongens die zich inzetten voor de invoering van het islamitisch recht in Nederland. Daar is op zich weinig mis mee, zo’n vereniging heeft in principe evenveel bestaansrecht als de weinig bekritiseerde Bond tegen het Vloeken (terwijl iedereen toch graag vloekt) of de Vereniging tot Bevordering van de Zondagsrust, hoewel het zeer de vraag is of deze laatste vereniging niet een grote bedreiging vormt voor onze moderne westerse samenleving, waarvan een der belangrijkste pijlers wordt gevormd door het recht om op zondag boodschappen te doen.

Als de jongens van Sharia4Holland via de normale weg (de politiek) zouden proberen hun doelen na te streven zouden ze net zo kansloos zijn als nu, maar ze zouden dan tenminste iets sympathieks hebben, zoals Rita Verdonk op het eind, toen niemand meer op haar stemde, ook bijna een aardige vrouw leek te zijn geworden. De jongens kozen ervoor een andere weg te bewandelen. Want waarom zou je ook de politiek in als je je ook in het wild verzekerd weet van de aandacht van de media, die alleen op zoek zijn naar het meest sensationele verhaal van de dag. Dat dit in feite neerkomt op een zoektocht naar wie zich vandaag weer het meest voor lul heeft weten te zetten (gister een vent in een jurk, vandaag een volwassen man met oranje vlechten in het haar en morgen een vrouw met drie borsten) is trouwens niet de schuld van de journalisten maar van de mensen die elke dag voor de televisie zitten en met hun bord op schoot net zo smullen van deze banaliteiten als van hun aardappelen met jus. Dat we dat doen is niet erg, maar laten we het dan ook niet ontkennen en daar niet over zeuren.

Kennelijk willen we toch graag weten wat deze jongens van Sharia4Holland nu eigenlijk te zeggen hebben. Op de persconferentie die zij onlangs op de Dam gaven bleek dat het weinig nieuws was. Een bedreiging aan het adres van Geert Wilders, die zo langzamerhand met die dingen kan klaverjassen, een paar zinnen in het Arabisch en iets onaardigs over Theo van Gogh. Eigenlijk was het wel verfrissend iemand weer eens onaardige dingen over Theo te horen zeggen. Sinds zijn dood hebben mensen als Theodor Holman, Hans Teeuwen en gek genoeg ook allemaal mensen aan wie Theo een bloedhekel gehad moet hebben geprobeerd om hem neer te zetten als een soort god, gestorven als martelaar van het vrije woord. Hierbij vergeet men vaak dat Theo van Gogh vooral een aandachtsgeile eikel was, niet te kwaad om iedereen die hem tegensprak met de grond gelijk te maken. Daarnaast was Theo van Gogh een behoorlijk vieze vetzak die de gewoonte had het bed te delen met zijn eigen moeder. Laat wel duidelijk zijn dat dit de moord op Theo op geen enkele manier kan legitimeren. Bovendien heeft hij ook een boel goede dingen voor de mens gedaan. Zo is hij verantwoordelijk geweest voor de ontdekking van Bracha van Doesburgh (de lekkerste Nederlandse actrice sinds Monique van de Ven) en heeft hij een zoon op de wereld gezet die in Café De Doffer de lekkerste saté van Amsterdam bakt. Dit alles terzijde.

Het meest opvallende van de spreekbeurt op de Dam was dat er met geen enkel woord over de sharia werd gesproken. Voor een groep die zich Sharia4Holland noemt is dat onverwacht en een tikkeltje teleurstellend. Als je alleen van plan bent om het vaste riedeltje van zogenaamd extremistische islampraat af te draaien (maar jezelf opblazen voor de goede zaak: ho maar), noem je vriendengroep dan Moslimterrorboyz ofzo. Hoe dit optreden precies tot de invoering van de sharia in Nederland moet gaan leiden werd niet duidelijk. En dat terwijl hun onderneming toch niet bij voorbaat kansloos is. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de kans dat het ze lukt niet bijzonder groot is, maar in 2006 zei toenmalig minister van Justitie Donner (Piet Hein, Piet Hein) dat de sharia best ingevoerd kan worden als daarvoor een democratische meerderheid bestaat. Dat betekent dus dat als precies tweederde van de Nederlanders plus eentje het ermee eens is, het COC behoorlijk kan gaan inpakken; homoseksualiteit en sharia gaan niet bepaald hand in hand. Homoseksuelen in Iran gaan trouwens ook beter niet hand in hand, als hun leven hun lief is. Ook secondlove.nl zou waarschijnlijk een stuk minder bezoekers trekken. Een avontuurtje buiten de deur kan reuzespannend zijn, maar de honderd stokslagen die op overspel staan, zijn waarschijnlijk alleen aan hardcore fetisjisten besteed.

Toch is het ook wel jammer dat die shariacowboys niet wat beter hun best doen om die wetten van ze erdoor te drukken, want er zitten ook heel mooie regeltjes tussen. De straffen voor diefstal en straatroof zijn zoals veel mensen ze graag zouden zien een stuk zwaarder, en met zijn allen gezellig een potje vrouwen stenigen kan wonderen doen voor de gemeenschapszin. Er is één groot probleem dat ervoor zal zorgen dat die sharia het niet gaat halen in Nederland: het verbod op alcoholconsumptie. Een meerderheid van de bevolking die zijn drankzucht opgeeft, dat gaat écht nooit gebeuren. Laten we daarom die shariaboys in godsnaam niet al te serieus nemen.

Archief