literaireprijsKijk ons shinen dan. Door onze grote vrienden van Google is half VMBO al maanden trouwe lezer van propriacures.nl, en dat allemaal door één miezerig blogje over Nederlands jongste literaire MILF. Missy-S, IDIOOT! en ‘fuck op leveloos geval’, allemaal hebben ze inmiddels hun steentje bij weten te dragen aan het literair debat. Een kleine bloemlezing uit de comments: ‘ik mag hopen dat jou dochter zoiets overkomt’, zegt ‘Diedje’. ‘doe eens normaal man debiel‘, voegt ‘idiote mensen’ daar aan toe. ‘wat denk je der van als 30 man jou in kont neuken en dan iedereen ze lul mag aflikken met je poep eraan en ik denk dat je het niet leuk vind en daarnaar fijn wat tikken op je bek krijgt want dat verdien je wel vriend’, vindt ‘zielig’. Aan u nu de taak om te bepalen wie u de meest originele en scherpzinnige bijdrage vindt leveren. En de winnaar? Die krijgt niets minder dan een exclusief boekenpakket. JV zit as we speak bij zijn personal trainer om zich voor te bereiden op de prijsuitreiking. Uw stem mailt u naar jv@propriacures.nl of laat u achter in de comments. Een compleet overzicht van de reacties in de ‘Lees meer’.  
Princesszz Laur@ :
6 mei 2009 om 15:21 Hallo, waar0m doe je dit! Echt niet leuk hoor, wat zij heeft moeten door maken. Denk niet dat je lacht als zowiets jou dochter over komt!!! :@


Hans Nyks
:
6 mei 2009 om 17:25
Ik vind dit deze blog niet waard, zo’n reactie.

Robbert Ophorst
:
6 mei 2009 om 19:17
Jullie moeten de webloglink even aanpassen. Verder onze eeuwige dank voor de tienduizenden extra bezoekers!
 
riekje :
 14 mei 2009 om 12:16
Grove taal aanslaan en hier sarcastisch over doen heeft geen zin. Het thema ‘ loverboys’ is ook geen enkel sarcasme waard.
Wel wil ik hier een en ander kwijt.
Het is weliswaar verschrikkelijk wat een moeder maar ook het slachtover overkomt in het geval zij in de handen van een loverboy raakt, toch denk ik dat we hier een aantal dingen moeten onderscheiden. 74.000 euro eisen omdat de school spijbelen toelaat is ook belachelijk. Hoe erg het ook is, je kunt niet de school verantwoordelijk houden voor de gruwelijke daden van een loverboy. Immers ben je, hoe hard het ook is, daar zelf verantwoordelijk voor. Het moet de moeder van Maria ook opgevallen zijn als haar dochters savonds weg was. Zij was dan ook degene die haar binnen moest houden savonds, want jonge meisjes horen savonds thuis te zijn. De hele situatie aangrijpen om geld te krijgen van de school is echt grote onzin. Ook ik zet hier mijn vraagtekens bij welk motief Maria en haar moeder hierbij hebben. En het verweer van ik ben zo zielig want ik heb dit meegemaakt, vind ik uitermate onvoldoende.

Kim
:
15 mei 2009 om 16:09 (Bewerk)
Wtf dit slaat nergens op…
echt dom en triest :S

nick
:
16 mei 2009 om 20:07 (Bewerk)
Even een reactie op Riekje…
Maria was ’s avonds thuis…. ze was ’s avonds niet weg. Wat betreft de verantwoordelijkheid van de school: die was er wel degelijk. Ten eerste zit het kind op die school, in die tijd zijn ZIJ verantwoordelijk voor het kind, ook als het spijbelt!
Ten tweede: Maria spijbelde veel en in DIE tijd zijn die dingen gebeurd. Ik weet niet of je de boeken gelezen hebt??? Verder is de school wel degelijk verantwoordelijk voor een anti-spijbelbeleid. Als mijn zoon alleen al een grote mond opzet, word ik gebeld, dan wel gemaild. Laat staan als hij niet op school is, zonder dat ik gebeld of gemaild heb om dit VOORAF kenbaar te maken.
Sommige scholen vinden het blijkbaar wel makkelijk om minder kinderen in de klas te hebben.
De school waar Maria op zat, heeft zijn kop in het zand gestoken in de ruimste zin van het woord. Ik vind het niet meer dan een kwestie van gezond verstand om die school aan te klagen! Stel een voorbeeld. Dat geld gaat waarschijnlijk in een fonds…. De pijn die zij heeft moeten doorstaan en de jeugd die haar en haar moeder evenzo is afgenomen, zijn niet in geld uit te drukken. 74.000 euro is in deze zin dus helemaal niets!
Het is ongelooflijk dat dit soort verhalen op het internet mogen staan. Pure laster, mijn inziens.

kansloze mensen
:
18 mei 2009 om 17:19
waarom dit doen.
het zou jou maar gebeuren,
beetje zo praten over haar.
respectloze mensen hiero,
dit gaat te ver echt waar.
dit doe je gewoon niet
zij heeft 4 jaar in handen gezeten van een loverboy,
en dat ga je zoiets zeggen.
neukt alleen voor geld,
doe eens normaal man debiel.

Toversnoepje
:
19 mei 2009 om 08:32
Ja joh /
Daar mag je niet mee spotten /
Zij zag zich elke dag gedwongen /
Haar broekje uit te trekken /
Dat is toch van de zotte?

Lau..
:
25 mei 2009 om 10:11
Loser, Waarschijnlijk ben jij net zo ziek als Manou..;)

Estherr
:
2 juni 2009 om 11:37
man je moet je bek houden,
je moet zelf een x in zoon situatie zitten :S
rot op man..

riekje :
17 juni 2009 om 13:40
Hier weer even een reactie op Nick. Ik denk dat jij ten eerste niet helemaal begrijpt wat laster is. Als mensen geen dialoog aangaan over dit soort dingen, dan komt er alleen maar gescheld of misschien wel geweld. De wereld is groter dan waar je eigen grenzen reiken en dat betekent dat er heel veel verschillende meningen zijn.
Ten tweede, de school is inderdaad verantwoordelijk voor het spijbelbeleid, maar niet voor het feit wat er in de tijd dat er gespijbeld wordt, gebeurt. Voorbeeld: Stel je spijbelt en je krijgt een ongeluk in de tijd dat je spijbelt, dan kun je ook geen schadeclaim indienen bij de school omdat zij verantwoordelijk zouden zijn voor jouw dood. Of omdat je bijvoorbeeld in die tijd bent verkracht. Dat staat in geen relatie tot elkaar. Uiteraard is er een zorgplicht op de school, dat zij horen te melden dat hun leerling afwezig is. Echter dit is de enige plicht die zij hebben. Ik heb op de school gezeten waar Maria ook op heeft gezeten, en ik weet dat er met geen mogelijk toezicht valt te houden op kinderen die spijbelen en dat door de grootte een school dat ontgaat. Haar moeder heeft ook de keuze gemaakt haar naar die school te sturen, is het dan ook haar schuld? Ik denk dat Maria gewoon door moet gaan met haar leven of Manou aanpakken want waarom hoor ik geen negatief geluid over hem?
Wel benadruk ik hoe vreselijk ik het vind voor Maria wat haar is overkomen. Daar gaat inderdaad geen 74.000 euro tegenop. Maar ik denk wel dat mensen rationeel moeten blijven. Ook over de keuzes die zij nu maakt. Iemand die in handen van een loverboy is gevallen is niet perse een engeltje die altijd eerlijk is of goede motieven heeft.

Missy-S
:
26 juni 2009 om 08:29
KNAP ZIELIG DEBIELTJE!
LEES HET BOEK ZOU IK ZEGGEN!


ginsa
:
3 juli 2009 om 21:37
even dit? als ouder onze ervaring
Puber onzeker niet begrepen door omgeving labieliteit iq tehoog ingeschat
Ineens Begrepen worden door een loverboy wapen gevaarlijk drugs gebruiker
Heb door deze boeken gelezen tehebben veel geleerd en opgenomen Veel spijbelen en vluchten grote monden jointjes roken enz enz gelukkig nog geen sex met andere mannen het had geen dag langer moeten duren dan had ze naar het buitenland gegaan geen EU en dan ????? Dan hadden we haar kwijdt geweest
Ze is nu geplaatst en ze belt om de dag op het is een vreselijke gemis ook al gaan we bij haar op bezoek
School jeugdzorg kinderbescherming jeugd politie stonden achter ons Dank jullie wel We hebben een hele lange weg tegaan groetjes ginsa

IDIOOT !
:
30 juli 2009 om 15:52 (Bewerk)
Even heel erg serieus !
degene die dit heeft geplaats ,
Jij bent zo kk dom …
Doe eens eventjes normaal johh !!!
wat zei allemaal heeft meegemaakt , is verschrikkelijk , maar waarschijnlijk ben je of gewoon manou , of 1 van zijn vrienden , want iemand anders zou dit echt niet kunnen zeggen , dit is echt verschrikkelijk !!
Rot op johh , moge de duivel bij je zijn

Diedje
:
1 augustus 2009 om 15:02
Gossie kolere pappie
wat ben jij ongelovelijk ziek van geest alleen al het idee om hier over te denken laat staan schrijven
ik weet dat dit dom van mij is om te zeggen
maar ik mag hopen dat jou dochter zoiets overkomt
ik denk dat je dan even heel hard met je neus op de feiten word gedrukt en onmiddelijk een excuus maakt richting de fam. mosterd

Machteloos
:
2 augustus 2009 om 15:54
Even een vraag JV, dacht je zelf door zo’n compleet idiote reactie te plaatsen enigzins serieus te worden genomen? Als je ook maar een beetje had opgelet dan wist je dat de intentie van de boeken is om andere meiden te waarschuwen. En het boek van de moeder? Ik kan goed begrijpen dat het schrijven van haar verhaal, haar kijk op alles wat is gebeurd een manier is om het voor haar nog enigzins een beetje te kunnen verwerken. (als dat uberhaupt al mogelijk is).
Zit zelf in een situatie waarbij een goede vriendin van mij wordt misbruikt, en de enige manier dat ik me niet compleet machteloos voel is door alles op te schrijven.
Dus de volgende keer als je zo’n gestoorde blog wil starten, denk dan nog eens goed na en zet vervolgens ze computer bij het oud vuil want blijkbaar wordt hij bij jou alleen maar misbruikt voor laster!

loser
:
5 augustus 2009 om 02:39
dit slaat echt nergens op ,
loser ,zoek een leven man,
het zal je dochter moeten gebeuren,
zielepoot,pff

Coca

:
9 oktober 2009 om 09:57
Ik vind hem gewoon gruwelijk, het is goed wat hij zegt het is tenminste duidelijk, Maria spijbelt toch wat moet de school eraan doen dan.

fuck op leveloos geval
:
16 oktober 2009 om 11:40
wat lul je nou zou jij het leuk vinden als je geronseld word en dus niet naar sgool kan om dat je dan geslagen word? zullen we jou eens ff in een orgie met mannen stoppen? zou je dat leuk vinden. als jij zoveel zou spijbelen moet dat tog opvallen op sgool? dus loop niet zo zielig te praten als je niet weet hoe het is, cabron.

hai :
1 november 2009 om 13:25
Vmbo meisjes vinden handen-wassen les hartstikke leuk.
En neuken doen we niet allemaal.
En aan de hand van jou leuke blog, met een super taal-gebruik, vraag ik me af wat voor schooling jij hebt gehad. Want als je zo’n achterstand hebt in de wetenschap over vmbo meisjes, twijfel ik er echt aan of je dit blog sowiezo zelf geschreven hebt.
En een van de vele taken van een middelbare school, waar ook de Thorbecke Scholengemeenschap onder valt, is er voor zorgen dat kinderen op een school niet spijbelen. En het blijkt maar weer dat jij het boek NIET hebt gelezen, want een school zou toch wel opmerken als er vieze mannetjes (zoals op jou foto) op een middelbaar schoolplein staan?
DENK NA VOOR JE ZO IETS PLAATS, WANT JE DOET MENSEN PIJN.
mongool

storm :
5 november 2009 om 20:22
Jij hebt zeker iets op je geweten, daarnaast natuurlijk een bijzonder zieke geest.
Vertrek naar waar je hoort en vervuil dit land niet.

Jeroen :
9 november 2009 om 15:57
Anno 2009 pijpt Maria nog steeds alle piemels.

Maria M. :
9 november 2009 om 15:59
MMMMMM uitgever-piemel! *slobber* *slurrrrrrp* Nog meer geld!

zielig
:
24 november 2009 om 22:34
hoe zielig kun je zijn om zo iets te zeggen waarschijnlijk ben je zelf net zo laag en denk je dat het allemaal maar een grap is maar wat denk je der van als 30 man jou in kont neuken en dan iedereen ze lul mag aflikken met je poep eraan en ik denk dat je het niet leuk vind en daarnaar fijn wat tikken op je bek krijgt want dat verdien je wel vriend.

Lezer :
26 november 2009 om 09:19
Dus Manou, de pimp en pedo die over de rug van een 12 jarig meisje en nog vele anderen vele honderd duizenden euro’s heeft verdiend is dan de KING ofzo?
Maar het slachtoffer, wiens leven, ontwikkeling en eigenwaarde is ontnomen, wordt bestempeld als hoer omdat ze haar verhaal kwijt wil….
Diegene die zich hier druk over maken, zijn van die foute jongetjes die denken dat ze een hele grote jongen zijn en hebben. Het laatste is waarschijnlijk een utopie; grote bek, stoere jongen op straat, moeilijk kijken, gevaarlijk praten weet je wel, je weet toch.. Maar helaas een heeeel klein pikkie.
Meisjes kunnen ze niet krijgen dus neuken ze meisjes van 12. Grote jongen!

Wordt wakker vent, doe eens wat nuttigs of rot op naar je eigen land.

Opzouten! Geert Wilders komt eraan!….

maxime :
27 november 2009 om 12:13
ja natuurlijk, elk meisje dat op vmbot zit en die de mogelijkheid heeft om te kunnen spijbelen gaat neuken
FLIKKER TOCH OP MAN

 • wat zou jij doen als je dit had meegemaakt? rustig door leven? veel plezier met je kutleventje

  life is á bitch!
  :
  2 december 2009 om 10:03
  séh , kyk hier iedreen vet fitty make ,
  khill et is gbeurt dus je kan niet meer terug draaien
  het is fucktup voor maria Sowiezo maar luistr,
  had ze beetr naar dr moedr moeten luisteren , hoe vaak zegt een moedr tegen een dochter
  ‘ schatje kyk uit geen domme dingen, jongens dit dat’
  dus ik bdoel , moet iedreen zich nou gaan stressen,?
  er zyn veelveel meisjes waarmee zoiets is gbeurt maar omdat dit chickie kan schrijfen is het in1x vet bijzonder, flikker toch op.
  Meisjes kunnen ze niet krijgen dus neuken ze meisjes van 12. Grote jongen!
  Wordt wakker vent, doe eens wat nuttigs of rot op naar je eigen land.
  Opzouten! Geert Wilders komt eraan!….
  wháa ik neuk geert wilders ga niet mans doen aap!

  life is á bitch!
  2 december 2009 om 10:04 (Bewerk)
  LIFE IS Á BITCH!
  DUS VERGEET DIT EN GAA LEVEN AAPJES!

 • Archief