lievvvOpgelet: heet dierennieuws. Is het een publiciteitsstunt? Een 22 oktobergrap? Wij twijfelen, maar nemen voor de zekerheid alvast een jaarabonnement op de Antwerpse Zoo. Die maakten vandaag bekend dat de leeuwen een nieuw verblijf krijgen met naast mooie krabpalen en Afrikaanse rotsen ook… stokstaartjes! De dierentuin wil op die manier natuurlijk gedrag, waaronder het omgaan met dreigingen (voor de stokstaartjes, red.) stimuleren. Fuck de Beagle, dit is het beste sociaal-darwinistische experiment evah. Het kan slechts leuker als ze Lex Runderkamp er ook bij gooien. We hopen dat ze in Antwerpen inmiddels begonnen zijn met de bouw van een publieke tribune en vipplaatsen voor de redactie. Dierentuinen zullen nooit meer hetzelfde zijn. Voortaan kijken we in Harderwijk naar Orka’s en babyzeehondjes in hetzelfde bassin en zetten we krokodillen uit op de flamingorots. Oh, en Museum Volkenkunde te Leiden: openen jullie ook een buitenverblijf met Hutu’s en Tutsi’s? Dank!

Archief