fattie fattie boom boomBeste Daphne,

Al heel lang ben ik op zoek naar een zeldzame eerste druk van het boek ‘De kutzolder en andere verhalen’ van J.K. Barnett, in 1982 uit het Engels vertaald en in gelimiteerde oplage verschenen in de Nederlandse boekwinkels. Nu kreeg ik onlangs een tip van iemand die een exemplaar had gevonden, maar eenmaal in de betreffende boekwinkel bleek het al te zijn verkocht. De koopster bleek een terminaal zieke Somaliër. Nu is mijn vraag: is het ethisch voor iemand die terminaal ziek is om een zeldzaam boek voor zichzelf in te pikken?

Groetjes,
Annepien

Beste Annepien,
Dank voor je leuke vraag. Je klinkt alsof je reuzedik bent. Ben je dik? Oink oink! Is dat een nijlpaard onder je trui of kon je weer niet van de roze koeken afblijven? Vette zeug, papzak, vadsige Chinees dat je er staat. Je BMI is vast hoger dan de maximumsnelheid op de autobahn. Wel eens van een looptrainer gehoord? Nee hè, tonnetje van me. En nu rennen, dan komt dat boek vanzelf. Succes!

Lieve Daphne,
Ik heb alles verslonden wat jij over opvoeden te vertellen hebt. Ik reken mezelf inmiddels tot de experts en geef mensen geregeld commentaar over hoe ze hun kinderen moeten hanteren. Soms wordt dat op prijs gesteld, maar vaker noemen mij een bemoeial en vragen me te vertrekken. Ik heb nochtans goede bedoelingen, maar het komt gewoon niet over op de mensen. Ik ben radeloos, wat nu?

Kimberley uit Assen

Alles begint bij goede bedoelingen. Afvallen bijvoorbeeld ook. Hebben ze een McDonalds in Assen, Kimberley? Ik ken negers die een marathon kunnen lopen rond de omtrek van je heupen. Hoeveel kinnen heb je precies? Ik ben de tel kwijt. Sebas-, Sebastiaan, kom eens kijken! Wat een enorme reet heeft dat mens. Alsof ze omgekeerde liposuctie hebben gedaan en de machine zijn vergeten uit te zetten.  En nu naar de salad bar, hoer. Nou, ik hoop dat ik je vraag een beetje afdoende heb beantwoord.  Groetjes!

Hoi Daphne,
Ik ben heel erg verliefd op een meisje dat Lotte heet. Het probleem is dat zij doet alsof ze niet op mij is. Dan zoek ik toenadering  en duwt ze me weg. Ze zegt dat ik met mijn vieze smeerpoten (haar woorden) van haar af moet blijven en dat ze me anders nooit meer wil zien.  Ik wil niet leven zonder haar en eerlijk gezegd denk ik niet dat zij kan leven zonder mij. Hoe maak ik een einde aan deze ellende en win ik haar hart?

x
Een verliefde jongen van 15

Dag verliefde jongen van 15. Wees maar niet bang hoor, veel meisjes van jouw leeftijd zijn onzeker. Dat is waarom ze zich zo naar gedragen af en toe. Ze zijn onzeker omdat ze dik zijn. Dik, jazeker. Als je even niet kijkt dan stoppen ze zich helemaal vol met taartjes, chips en eigenlijk alles wat voorhanden is. Het beste is om ze van een heuvel af te rollen, dat ervaren ze als erg romantisch. Koosnaampjes helpen ook. Obesitasprinsesje bijvoorbeeld, of blubberteef. Nou, dat moet haast wel goed komen met de vrouwtjes. Pak ze, fatso!

Archief