dijkgraafvuilniswebPropria Cures houdt van viezigheid, dat moge duidelijk zijn. Maar waar trek je de grens? Onlangs gaf HP/de Tijd in samenwerking met Weekend eenmalig het blad Binnenhof uit, waarin onder meer de vuilniszakken van politici werden doorzocht. PC steunt dit initiatief van harte. Het is gedurfd, schaamteloos en volkomen vrij van iedere vorm van goede smaak. Precies zoals wij dat graag hebben. Bovendien moeten politici niet zo jeremiëren: wie kiest voor een carrière in de schijnwerpers, kiest voor een hand in de kliko. Jan Dijkgraaf, (hier afgebeeld met vrouw Thea) hoofdredacteur van de eenmalige uitgave, is de man achter dit prijzenswaardige initiatief. Een man die een grachtengordelblaadje runt, maar woont in Friesland. Wat heeft hij te verbergen? Wij namen de proef op de som. Op woensdag 19 mei ontrolde de redactie in het diepste geheim een operatie die zijn weerga niet kent. Die middag, rond het middaguur, ontmoette StB de twee meelopers voor het huis van oud-redacteur ‘De Buffel’ die gul zijn auto ter beschikking stelde. De tocht zou leiden naar Eesterga, Friesland.  Anderhalf uur, twee plaspauzes en driewerf potje met vet later was het zover. Meeloper 2 zette de Renault Megane met draaiende motor klaar op de dijk. Gaan? Omkeren? Gaan. Met drie volle zakken was de expeditie een succes.  Hieronder alvast wat saillante details, propriacures.nl zal de komende dagen meer foto’s online publiceren, en brengt in de papieren versie natuurlijk uitgebreid verslag uit, verkrijgbaar vanaf vrijdag bij Athenaeum Boekhandel. Of neem hier een sympathisantenabonnement.

bewijsOpdat u ons niet op onze blauwe ogen hoeft te vertrouwen, hier het bewijs dat we daadwerkelijk zitten te wroeten in de kliko van Dijkgraaf.

eeltverwijderaarVan de hele tijd columnisten de deur uit schoppen krijg je natuurlijk wel vervelende likdoorns op je voeten. Of past mevrouw Dijkgraaf niet langer in haar hakjes?

1calfrisdrank

Toeval bestaat niet. Zowel de Crystal Clear (bosvruchten) als de Citrus Splash (by 7up), beiden nog halfvol, telt slechts één calorie per glas. Is Dijkgraaf aan het afvallen, of heeft zijn vrouw anorexia?

Archief