Sta mij toe om een serenade aan de Volkskrant te brengenNog nooit werd een generatiekloof zó pijnlijk in beeld gebracht als op de kunstpagina van de Volkskrant vanmorgen. Op de ene helft een verslag van het concert van U2 in de ArenA, op de andere helft Lady GaGa in Melkweg. Sterretjes: 4-2. U2 is fantastisch. Althans, als je ouder dan veertig bent, niet van rockmuziek houdt en graag vanuit Gelderland naar Amsterdam komt gereden om een concert bij te wonen in een stadion dat zich qua akoestiek kan meten met een vacuüm ruimte om daar twee uur lang preken – slechts af en toe onderbroken door een in ’83 bedacht akkoord – over hongersnood aan te horen uit de mond van een gek pratende Ier die ook in het donker een zonnebril draagt. Zo fantastisch dat de recensent van de Volkskrant twee keer (Amsterdam én Barcelona) is geweest. Nee, dan lady GaGa. Die maakt vernieuwende ordinaire muziek die ze in paarse lingerie ten gehore brengt. Jakkes! Zouden ze ook zo kritisch zijn als Bono in een paars setje op het podium verschijnt?

Archief