van Zulten in betere tijdenVandaag maakte de internationale wielerbond UCI bekend dat er een renner niet op doping is betrapt. Het gaat om de tweeënvijftigjarige Bertrand van Zulten uit Befferswolde, zo bevestigde zijn ploeg. Tijdens een out-of-competition controle in december 2008, zouden er bij van Zulten geen EPO, anabolen of nandrolon in het bloed zijn aangetroffen. De sponsor, worstendraaierij ’t Zwijntje, heeft zich na een kort overleg teruggetrokken. van Zultens slaapie Jack Boom, is ontroostbaar: ‘Jarenlang lig bij zo iemand op de kamer. Kaart, slaap, eet je samen. Je denkt iemand te kennen, om erachter te komen dat hij al die tijd een dubbelleven heeft geleid.’ Ook de ploegleider had dit niet achter van Zulten gezocht: ‘Natuurlijk ben ik boos, godsakke wat ben ik boos. Hij was een voorbeeld voor de jonge jongens, en dan krijg je dit. Ik ben er voorlopig even helemaal klaar mee.’ Bertrand van Zulten was vandaag zelf niet bereikbaar voor commentaar. Zijn website en fanhyve zijn inmiddels offline gehaald.

Archief