BaasAmsterdam, 11 augustus. Na de vrijlating van twee Amerikaanse journalisten door de Noord-Koreaanse staatsman Kim-Jong Il vorige week, en de milde straf die de Birmese junta Aung San Suu Kyi oplegde, lijkt het een ware trend te zijn onder dictators om zich van hun meest humane kant te laten zien. Als geen ander beseffen zij dat een menselijk gebaar hun imago sterk kan verbeteren. Robert Mugabe maakte bekend volgende week een boomplantdag te organiseren, de Palestijnse beweging Hamas doet een gooi naar het wereldrecord voor de grootste omelet. Militanten en martelaren zullen worden ingezet bij het bakken van een smakelijke omelet met een diameter van 85 meter. De porties zullen worden verkocht voor het goede doel: een nieuwe fiets voor de Palestijnse knaap Anwar (8). In Brabant kreeg de Wit-Russische alleenheerser Aleksandr Loekasjenko taart en bloemen van de plaatselijke politie, nadat hij tussenbeide kwam bij een ruzie in de Efteling. Naar verluid wilde hij van geen wijken weten en kreeg hij de kemphanen zover om elkaar de hand te schudden. Aansluitend kocht hij voor beiden een ijsje om van de schrik te bekomen.

Archief