Het was leuk totdat van de buren de muziek zachter moest

 

Bastiaan

Bastiaan

Of we het willen toegeven of niet, we dragen in het dagelijks leven allemaal een masker. En daarom was deze week het thema van de housewarming van Bastiaan Heerman, die net verhuisd was naar een tweekamerwoning in de Nieuwe Vogelstraat in Purmerend, ‘gekostumeerd’. Bastiaan was zelf als Joost Zwagerman op het strand, een look die (letterlijk) nogal essayistisch van aard was. Degene die niet gekostumeerd kwamen, zouden door Emma en Mawgosia, die bij de deur klaar stonden met een doosje schmink en een rekje oude kleren, onder handen genomen worden.

Emma en Mawgosia

Emma en Mawgosia

Gelukkig bleek dit niet nodig te zijn, want bijna iedereen had zich aan het thema gehouden. Wel een teleurstelling voor Emma en haar beste vriendin, die de hele avond bijna voor niets bij de deur stonden. Maar blijkbaar hadden de dames het te druk met niets doen, want als wat waren zij gekostumeerd?


De broertjes van Heusden

De broertjes van Heusden

Harko

Harko

De broertjes Van Heusden maakten een onvergetelijke indruk met hun op de nautiek geïnspireerde matrozenpakjes. En was het toeval, of speelt er iets tussen de broertjes en Harko Bremer (voorheen ABV Saman Techniek, nu werkzaam bij de logistieke afdeling van Brabantia), dat uitgerekend hij aan kwam zetten met een overduidelijk voor in het zwembad bedoelde opblaasbare band?

Tommie en Hildegard

Tommie en Hildegard

Omdat het nog best wel zacht buiten is, en Bastiaan niet wou dat er binnen gerookt wordt, verplaatst een groot deel van de feestgangers zich al snel naar buiten, waar onder de steigers van de nieuwe aanbouw zelfs Hildegard met haar vikinghelm niet bang hoefde te zijn dat de hemel op haar hoofd zou vallen.

Misschien was al dit geroezemoes buiten de oorzaak dat om half één de buren belden, dat ze last hadden van het lawaai. In ieder geval draaide hieromwege Bastiaan de muziek tot bijna het nulpunt. Desondanks ging het feestje door tot Bastiaan moe werd en de laatste blijvertjes naar huis stuurde. De kostuums konden weer uit, en wie weet, misschien werd die nacht Hildegard wel door Tommie de Raad uit haar bontje geholpen…

Jan Zandbergen

Archief