Veel vrouwen die inburgeren, weten vaak niet dat verandering in hun situatie mogelijk is. Zet hen in een groep met vrouwen en zij vinden herkenning en krijgen steun en advies. Dwing hen niet tot deelname in een gemengde groep, waarin relatief veel gescheiden, verbitterde mannen zitten. […] Zij vallen een vrouw makkelijk in de rede. Dus als minister van der Laan de seksegescheiden trajecten opheft, moet hij weten dat de vrouwen voor de zoveelste maal teruggezet op hun plek (sic): achter de mannen, zwijgend over hun persoonlijk leed. Hooguit in de pauze als de mannen buiten roken, zijn ze met elkaar in gesprek over zichzelf.

Leuk spel voor op een druilerige woensdagmiddag: tel het aantal bizar kromme redeneringen en oud-hollandsch feministische vooroordelen in deze ingezonden brief van José Mooren, voorvechter (kuch, roggel, prrrrft) van vrouwenrechten en enthousiast reaguurder op het blog van Anja Meulenbelt. Buitenlandse mannen zijn veelal gefrustreerde en gescheiden sujetten die nog roken ook. Vrouwen praten graag over zichzelf. Dat kan niet als mannen erbij zijn (empirisch onderzoek door JV & JG toont aan van wellus) want die vallen je constant in de rede. Dat in tegenstelling tot vrouwen, die altijd een luisterend oor bieden. Dus: mannen en vrouwen moeten zover mogelijk uit elkaar worden gehouden, pas dan kan de emancipatie beginnen. Volgende week: hoe het invoeren van de sharia een positieve impuls geeft aan de mensenrechten.

Archief