GiroToet, toet! Opgepast: progressief nieuws. De lijsttrekker van Groenlinks in Damsko, Maarten van Poelgeest, stelde gisteren voor om bij de eerste etappe van de Giro d’Italia de winnaar niet zoals gebruikelijk door twee lekkere wijven te laten zoenen, maar door een rondemister. Volgens van Poelgeest zijn rondemissen hopeloos ouderwets en seksistisch, en is het een mooie kans om Amsterdam als homovriendelijk te profileren. Overigens is Amsterdam ook de prostitutiehoofdstad van Europa, maar stelt desondanks niemand voor om de renners met twee Ivanka’s op de rug de Gelderse Kade af te laten sjeezen. Extra pijnlijk: de etappe in Amsterdam is de aftrap van de Giro, waarmee de winnaar automatisch de roze trui mag aantrekken. Au! Wij voorspellen dat het merendeel van de deelnemers de 8,5 kilometer lange proloog in méér dan twee uur aflegt en dat de winnaar een ererondje rijdt op een fiets zonder zadel. Yo Poelgeest, nog succes met het binnenhalen van die spelen.

Archief