Ellen ten Damme: 'Wat De Cock met zijn hoed kan, kan ik met een microfoon'.

Wat een schrik deze ochtend, bij het lezen van de krant van wakker Nederland. Geef je net je Danerolles-croissant een behandeling met jam uit zo’n gezellig klein potje van Albert Heijn, lees je dat Ellen ten Damme levensmoe is. In de Telegraaf maakt Nederlands lekkerste halftalent bekend volgende maand mee te doen aan een messenwerpact in het circus. Voor iemand bij wie alles wat ze aanraakt maar half lukt, kun je je afvragen of dat nou wel zo verstandig is, jezelf laten bekogelen met complete messensets. Ten Damme zelf houdt er dan ook serieus rekening mee dat haar circusdebuut eindigt in een levend ezeltje prik: ‘Ik doe inderdaad mee aan de messenwerpact. Daar zie ik wel een beetje tegenop. Stel je voor dat ik een rare beweging maak…’
Die zorg lijkt terecht, want laten we eens haar verleden in wikipediaen. Ellens laatste cd: geen geld voor een fatsoenlijke studio, dus net niet gelukt. Column in de Volkskrant: te rock ’n roll voor de gurkenviertel onder de Nederlandse dagbladen, dus net niet gelukt. De comeback van Soviet Sex: hilarisch om Peter Kladhorst met een basgitaar bezig te zien terwijl Ellen haar viool likt, maar net niet gelukt. Haar films: alleen in Oost-Duitse buurtcentra te zien, dus eigenlijk geen idee wat er van terecht is gekomen. Waarom Ellen nu ook het messenwerpen aan deze lijst mislukkingen wil toevoegen – met ongetwijfeld bloederige gevolgen – is ons eigenlijk een raadsel. Dom of niet, kenkergeil sympathiek is ze wel. Daarom zeggen wij, namens alle mannen van Nederland: ELLEN, NIET DOEN!!!!!

Archief