En het is nog een gezonde eter ookVooropgesteld: wij vinden Bert Brussen een schat van een jongen. Maar onze beschaafde vriendschap haalt het niet bij het tumult dat  hij teweeg brengt in de erogene zones van HP/De Tijd. Gisteren was het weer zover, Bert Brussen maakt zich boos over meneer X, plaatst een open brief op zijn website en binnen het uur is het groot nieuws op hpdetijd.nl. Een een-tweetje dat we eerder hebben gezien. Tijd voor wat onderzoeksjournalistiek dus. Een klein rondje op de zoekfunctie leert ons dat “Bert Brussen” op hpdetijd.nl meer resultaten oplevert dan “Nicolas Sarkozy”, “Angela Merkel”, “De Paus” en, gefeliciteerd, “Kluun”. Is Bert nou echt zo belangrijk, of krijgt de webredactie aldaar unaniem een pepermolen in de broek van het internetfenomeen? Hoe dan ook: bijna alle artikelen gaan over ruzies en relletjes. Smaad! Zo kennen wij hem helemaal niet! Als jullie deze laster niet offline halen, bellen we de raad voor de journalistiek. U bent gewaarschuwd.

Archief