gemiddeld spoorVolgens David Laarmans, woordvoerder van ProRail, kunnen er in 2010 situaties ontstaan rond het spoor die vergelijkbaar zijn met de perikelen van deze en vorige week. ‘Er wordt verwacht dat de temperaturen extreem gemiddeld zullen zijn. En niemand bij ProRail heeft er rekening mee gehouden dat onze modellen bijna precies zullen kloppen. Naar verwachting is ons systeem daar niet op toegerust. We zullen een frisse, maar zonnige lente krijgen, gevolgd door een warme zomer, daarna een druilerige herfst en een koude winter. En dat allemaal in één jaar.’ Fnuikend noemt hij vooral de geleidelijke afwisseling tussen de seizoenen, waardoor een deel van het personeel bijvoorbeeld in september nog rond zal lopen in t-shirts, terwijl windjacks eigenlijk al broodnodig zijn. ‘Natuurlijk is dit nog allemaal redelijk onzeker, maar wat wel zeker is, is dat er in 2010 een hoop weersomstandigheden zullen zijn. Wij vragen de politiek dan ook om hier geld voor vrij te maken.’

Archief