MTV cribs, deze week met Roel van VelzenOch wee, wat was u weer cynisch. Het zou een symbolische maatregel zijn, het gebruik zou niet minder worden maar alleen verplaatst worden naar donkere steegjes waar je paddo’s zonder de broodnodige bijsluiter zou kopen van een schimmig figuur. Kortom, u zat er weer eens helemaal naast. Sinds het paddoverbod is het aantal incidenten drastisch gedaald: van 49 naar 8, zo blijkt uit onderzoek voor en door Job Cohen. Een deel van de daling kan op het conto worden geschreven van de economische crisis, want Engelsen hebben geen geld meer voor Amsterdam en plukken nu in eigen tuin. Nu de drempel der cynici in volle vaart bedwongen is, kunnen we eindelijk aan de slag met nieuwe verboden. Het is immers aangetoond dat het verbieden van dingen onherroepelijk leidt tot vermindering van kwade uitwassen. Laten we deze zomer beginnen met het verbieden van zwemmen, want dat scheelt tot dertig dodelijke slachtoffers per jaar. Op naar het eeuwige leven.

Archief