idiots flagGuusje ter Horst vond het al niet zo’n goed idee. New Yorkers vinden dat nu ook. De provincie Friesland organiseerde voor zichzelf een 337.000 euro kostend reisje naar the Big Apple. En, surprise, surprise, helemaal niemand is geïnteresseerd in de aanwezigheid van deze suikerbroodvretende provinciedebielen. Een beetje skutjesielen over de Hudson, rapnegers uitleggen wie Sven Kramer is en kievitseieren zoeken in Central Park. Moesten daar nou echt tonnen voor worden uitgetrokken? Ja, vond de provincie en allicht dat ze zich na de volgende cijfers bedenken. Bij een voorstelling over Friesland op Governors island kwamen welgeteld vier (4!!!) mensen kijken. Een congres over de riolering van Sneek (geen grap) trok volgens ooggetuigen ook slechts enkele bezoekers. Laten we het positief bekijken. Als de Friese delegatie elke dag iets organiseert waar 20 (zeer ruime schatting) mensen op afkomen, en dit vijf dagen lang, dan kost elk gewonnen Frieslandzieltje 3370 euro. Ter vergelijking: Manhattan kochten we 400 jaar terug voor 60 gulden. Goed bezig, Friesland!

Archief