geert_wilders_czDen Haag, 10 juni 2009. Geert Wilders (PVV) heeft vandaag tijdens een debat in de Tweede Kamer het ontslag geëist van kabinet Balkenende IV. Wilders stapte naar de microfoon toe en onderbrak Kamervoorzitter Gerdi Verbeet: ‘Ik vind het van een stuitende arrogantie getuigen dat het kabinet zich hier nog durft te vertonen. Gisteren hebben onze jongens op het cricketveld een pak voor de broek gekregen van Pakistan, voorzitter. 175 runs van Pakistan tegenover 82 van Nederland, ik herhaal, twee-en-tach-tig runs van Nederland voorzitter. En het kabinet doet of zijn neus bloedt. Echte mannen zouden na zo’n nederlaag de verantwoordelijkheid nemen en opstappen. Maar dit kabinet bestaat uit jongetjes. Ik eis dan ook dat het kabinet per direct de biezen pakt en met het schaamrood op de kaken de Kamer nu verlaat. O, en dit is oude politiek trouwens.’ Of Wilders’ uitspraken tot een motie van wantrouwen zullen leiden is nog niet bekend.

Archief