pausVaticaan, 20 mei 2009. Ook de paus heeft gereageerd op de breuk tussen Jan Smit en Yolanthe Cabau van Kasbergen. In een videoboodschap noemt hij de scheiding van de twee ‘jammer’, ‘intriest’ en ‘heel niet leuk’. Hij spreekt verder van een zwarte dag in de geschiedenis van de mensheid.

De break-up kwam onverwachts voor Benedictus XVI: ‘met Pasen stuurden de twee me nog een bos bloemen met een leuk kaartje erbij, want zo waren Jan en Yolanthe: echte mensenmensen. Voor die bos bloemen heb ik ze toen nog bedankt. Dat er toch iets mis is gegaan met de twee kan ik me nog maar nauwelijks inbeelden, als er één stel op deze aarde bij elkaar paste dan waren het Jan en Yolanthe wel. En besides, Wesley Sneijder, kom op zeg, pfft.’

De break-up komt voor de paus op een ongelegen moment. Met de drukte van Hemelvaart heeft hij nauwelijks de tijd om het nieuws te verwerken. In de boodschap is dan ook een zichtbaar aangeslagen paus te zien. ‘De wereld is voorgoed haar onschuld verloren’, eindigt de kerkvader met een traan.

Archief