Als ik niet regeer, doe ik een titty grabPvdA-minister Ronald Plasterk (onder meer bijzonder hoogleraar in de moleculaire microbiologie) vindt dat zijn partij teveel hoger opgeleiden herbergt. Zo bekent hij vandaag in het AD. In een sneue poging om de weggelopen kiezers (in sommige landen houdt men mongooltjes gewoon aan de lijn) terug te winnen, stelt hij vraagtekens bij het elitaire gezicht van de PvdA. Gewone burgers herkennen zich kennelijk niet in al die gekke gestudeerde mensen met hun fancy diploma’s en dure woorden. En al helemaal niet in Eveline Herfkens, want die heeft een appartement in New York en het buitenland is vies, eng en alleen leuk met de tourleidster van Kras Reizen aan je zijde. Plasterk was hoogleraar, columnist en minister. De vraag rijst of hij überhaupt weleens laagopgeleiden ontmoet heeft. Neem het van mij aan Ronald, het is geen pretje.

Archief