Gezinsleven zoals het hoortWat men ook zegt, wij zijn de beroerdste niet. En daarom een gratis link voor een sympathiek initiatief: aiAmsterdam. Niet omdat we zo dol zijn op fonethisch geformuleerde slogans, maar vanwege de boodschap: Buiten alleen drinken als je zit. Sluitingstijden verder vernauwen. Geen verwarming op terrassen. En waar gaat het heen met de Wallen? […] De Jordaan als stiltegebied. […] Anno nu lijkt Amsterdam meer op een provinciedorp dan op een internationaal aansprekende metropool. De stad is van ons allemaal, maar lijkt te worden ingericht en bestuurd naar het inzicht van een enkeling. Word up, boys. Als dat Christentuig Den Haag wil runnen, prima, maar blijf met je vette bijbelvingers van onze vrijzinnige hoofdstad af. Straks gaan ze ons nog vertellen dat je het monument op de dam niet meer mag swaffelen of geen taxichauffeurs in het gezicht mag spugen. Stop de betutteling. Teken!

Archief