neuken is uit, eskimokusjes zijn inDroomkoppel Adam Curry en Patricia Paay gaat scheiden. Als zij het na meer dan 20 jaar al niet volhouden, wie dan nog wel? Jan en Yolanthe in ieder geval niet, na 2,5 jaar besloot Yo dat het tijd werd om internationaal te gaan. OK geeft haar groot gelijk.

Lieve Yolanthe,

Op de eerste plaats: goed werk. Je hebt goed begrepen dat wanneer je het uitmaakt, je het niet uitmaakt omdat Jan ’s avonds liever boterhammen met leverworst eet dan paella. Er moet altijd meer aan de hand zijn en Wesley vond ik persoonlijk een goed doordachte aanleiding. Begrijp me niet verkeerd, we weten allemaal heus wel dat je liefde voor Wesley oprecht is en dat je hem echt niet gaat dumpen nu, zoals Georgina wel deed met die kale presentator. Jij blijft nog heel lang bij Wesley en om eerlijk te zijn, ik vind jullie een veel beter setje. Wesley begrijpt tenminste wat uitgaan is. Het Hemeltje of De Bubbels, ik had het ook wel geweten.

Wel vond ik het jammer dat RTL Boulevard beveiligingsambtenaren om heeft moeten kopen om jou en Wesley aan heel Nederland als zoenend puberstelletje te presenteren. Ik had persoonlijk meer gevoeld voor een uitgelekte sekstape. Misschien moet je in het vervolg eerst alles weer even overleggen met je PR-strateeg, je moeder. Ik begreep dat zij met liefde nieuwtjes rondom jou verspreidt, Albert’s nummer staat onder haar eerste voorkeurstoets, en ik denk dat zij het met me eens zal zijn. Dat filmpje in die parkeergarage was echt weer het toonbeeld van Hollandse knulligheid en daar moeten we, nu je ervoor gekozen hebt om spelersvrouw te worden, echt vanaf.

Maar verder niets dan lof, Yolanthe. Voor mij ben je een rolmodel, al jaren eigenlijk. Ik herinner me nog goed een avond in Palladium aan het Leidseplein, drie jaar geleden. Ik was op dat moment nog een beetje aan het rotzooien met de jongen die nu mijn vriendje is. Inmiddels zitten jullie redelijk in dezelfde branche, toen was hij nog een hoopvolle maar vooral werkloze acteur met idealen. Desalniettemin werd hij toen ook al omringd door mooie, dunne actrices en dat maakte me erg onzeker. Of ik mezelf die avond naar het Leidseplein heb gesleept uit ellende en onzekerheid, kan ik me niet goed meer herinneren. Wel weet ik dat de vriendin met wie ik was en ik, na sluitingstijd in de 3 Gezusters nog met bier bekogeld zijn door het personeel omdat we niet doorhadden dat de krukken al op de bar stonden en er gedweild werd. Al met al had ik dus een bonte avond en jij ook, zo leek het. In Palladium zag ik je dansen, ik denk met vriendinnen. Ze waren niet zo knap als jij, dus ik denk dat het vriendinnen waren. Omring je nooit met mooiere dames, dat motto hoef ik jou niet mee te geven. Je had een ontbloot buikje, maar je kon het hebben in je zwarte broek en top. Als ik er nu aan terugdenk zou ik echt moeten stellen dat je een beetje te mollig was, maar het maakte de aandacht die je kreeg niet minder om. ‘Kijk nou’, zei mijn vriendin, ‘Yolanthe heeft vetrolletjes’. ‘Ja’, antwoordde ik, ‘echt relaxed’. Meer woorden hadden mijn vriendin en ik niet nodig, zij was ervan op de hoogte hoe erg ik dat buikje van jou nodig had, toen die avond in Palladium.

Vanaf dat moment begon ik je een beetje te volgen. Ik kocht de bladen niet -ik wilde graag het beeld dat mijn scharrel van me had als intelligente en toekomstige bestsellerschrijfster graag hoog houden- maar las ze allemaal in de supermarkt. Vaak kwam ik verkleumd thuis met een voorverpakte maaltijdsalade. Wanneer ik weer op de hoogte was over de verhalen die zich rondom jou en Jan de ronde deden, dwong de koude airco in de AH me er toe snel een keus te maken. Later bedacht ik me dat dat indirect mijn redding is geweest, ik viel zoveel af van de gezonde keusverpakkingen dat mijn scharrel me graag als zijn vriendinnetje zag.

Heel even was ik minder blij met je, mijn vriendje mocht samen met jou auditie doen voor een musical. Je was toen al aardig bekend en hij liet het niet na over je op te scheppen bij zijn vrienden. Gelukkig viel je niet in de smaak bij hem, omdat je naar zweet stonk. Ja Yolanthe, zeker jij als Zuid-Europese zou goede deodorant moeten gebruiken. Het glazen flesje van Odorex is mijn persoonlijke favoriet.

Maar Wesley, als sportman een veelzweter zal je hier vast meer over kunnen vertellen.

Nog even over Wesley: ik denk dat het het verstandigst is als hij je binnenkort zwanger maakt. Dat iedereen zich in ‘Kamp Jan’ bevindt, behoeft geen uitleg. Het is tijd om aan je charmeoffensief te beginnen. Dat mensen je verwijten dat je naar zweet ruikt, is nog te overzien, maar de woede die je nu bij het Nederlandse volk hebt losgemaakt is niet misselijk.

Met een moederlijk buikje win je weer sympathie, geloof me nou maar.

Succes!

Archief