Hallo, ik poep op de vrijheid van meningsuitingJuf Gerdi strikes again. Waar kameraad Jan ministers ongehinderd voor flapdrol mag uitmaken, is er voor een PVV-er niet veel voor nodig om de toorn van de kamervoorzitster over zich af te roepen. In een debat over de Westerschelde voelde parlementariër Richard de Mos zich ‘bedonderd’ door de Vlamingen en moest dat bekopen met een reprimande. Bedonderen? Schuttingtaal?! Wel potjandriedubbeltjes! Mei Li Vos een poepchinees noemen, das verboden, maar be-don-de-ren? Wat staat er nog meer op de neelijst van de kamergestapo? Bedotten? Vlegel? Maar de Mos ging verder: Hij kwam met een eigen variant kwam op de Zeeuwse wapenspreuk ”Luctor et emergo” (Ik worstel en kom boven). De PVV’er had het over ”Luctor et abortus, ik worstel en drijf af.’ In plaats blij te zijn dat er een PVV’er bestaat die klassieke talen beheerst (afgezien van de foutieve naamval, maar dat is hem vergeven), vond Verbeet het smakeloos en kapte hem af. Kennelijk geldt de vrijheid van meningsuiting in de kamer alleen voor smaakvolle meningen. En dat, voorzitter, is een schande.

Archief