lettermanFroukje Jansen, die momenteel voor de VARA het programma De zomer draait door presenteert, zal volgend televisieseizoen hoogstwaarschijnlijk te zien zijn naast Jeroen Pauw in het programma Pauw&Witteman. Het programma zal vanaf dan Jansen&Pauw heten, gezien zij de plaats van huidige presentator Paul Witteman over zal nemen.

‘Je moet de waarheid onder ogen zien’, merkt een zichtbaar emotionele Witteman op. ‘Ik doe dit werk nu al zolang. Er moest een dag komen dat ik voorbij zou worden gestreefd door uniek talent. Die dag is nu gekomen. Zoals Froukje met open vizier een gesprek in durft te gaan, zoals ze elke gast genadeloos op de pijnbank legt en weet te fileren, fantastisch is dat. Dat zie je maar zelden op de Nederlandse televisie.’ Jeroen Pauw geeft aan ernaar uit te kijken een duo met Jansen te vormen: ‘Froukje is een geweldige presentatrice. Hoe zij met het ambacht omgaat, ik zou daar veel van kunnen leren. Eng is het natuurlijk ook een beetje. Ik kom niet naast zomaar iemand te zitten; ik zal er alles aan doen niet te verbleken bij Jansens aanwezigheid’.

Dat Jansen vanaf volgend jaar elke avond om elf uur op televisie te zien zal zijn, is overigens nog niet voor 100% zeker. Ook uit Amerika is belangstelling getoond voor het jonge talent. Hoofd van het Amerikaanse televisienetwerk NBC Bob Wright: ‘Ook wij volgen Jansen al enige tijd. Jay Leno loopt tegen de zestig en dat merk je duidelijk in de scherpte van zijn interviews. Het is tijd voor vers bloed. Fruckje Johansson zou The Tonight Show haar oude glans weer terug kunnen geven.’

Jansen zelf reageert vol enthousiasme op de op handen zijnde transfer: ‘O dat lijkt me echt helemaal leuk!’

Archief