CuracaoGeachte heer ter Borg, Onlangs heeft u Noodpakket.nl benaderd om een recensie te schrijven over het noodpakket. Uiteraard vinden wij dit uitermate positief. Er rusten mij nog enige vragen; waar is de recensie precies voor? Wat is jullie insteek (hoort dit bijvoorbeeld bij een rubriek en wat houdt jullie organisatie in)? Is het voor een website of voor een magazine en hoeveel lezers heeft deze? Ik zie uw reactie zeer graag tegemoet.
Met vriendelijke groet,
Michelle

——————————————————————————————————————-
Beste Michelle,

Ik had vroeger een vriendinnetje dat ook zo heette. Het was een fijne en speelse periode, waar ik met veel plezier op terugkijk. Maar laten we vooral niet vervallen in nostalgie en overgaan tot zaken.

Propria Cures is een literair-satirisch studentenblad. Wij hebben inderdaad een oplage. Onze doelgroep bestaat vooral uit (Amsterdamse) studenten maar ook uit mensen die, bijvoorbeeld, werken. De reden dat ik je benader voor een noodpakket is een nieuwe rubriek over consumentisme. Zoals je vast wel weet, is het consumentisme enorm in opmars. Programma’s als Radar en Kassa halen hoge kijkcijfers en kunnen bedrijven maken of breken. Wij van PC zouden dat ook graag willen en daarom hebben we het volgende concept bedacht: wij gaan producten (in dit geval het noodpakket) vergelijken met een zelfgemaakt alternatief. Het product dat het beste blijkt, adviseren we aan onze lezers.

Voor deze episode hebben we zelf een noodpakket samengesteld met daarin de volgende artikelen: thermosondergoed, een blik cocktailworstjes, een postduif, een fopsnor, Beau’s handboek voor studenten, pijl en boog (niet te gebruiken op de postduif!), een speedboat, Agnes Jongerius, twee sambaballen en de tijdloze cd ‘Breakout’ van Miley Cyrus. Twee vrijwilligers worden met hun noodpaketten door onze mediapartner Transavia.com in de atlantische oceaan gedropt en moeten op eigen houtje de Azoren zien te bereiken. Mochten de vrijwilligers tegelijkertijd aankomen (bijvoorbeeld door zich aan dezelfde dolfijn vast te klampen) dan volgt uiteraard een gevecht op leven en dood. De winnaar krijgt een mooie prijs en het winnende noodpakket gratis advertentieruimte in ons mooie blad.

Ik hoor graag of je denkt dat jouw noodpakket goed genoeg is om de uitdaging aan te gaan.

Nou, groetjes,

StB
——————————————————————————————————————-
Geachte heer Ter Borg,

Leuk dat u zo’n leuk contact hebt gehad met Michelle en de aandacht die u geeft aan het onderwerp Noodpakket.

Ik heb uw schrijven goed op mij laten inwerken en wil u dan ook een goed onderbouwd antwoord geven.

Maar, voordat ik u een goed antwoord kan geven zou ik graag van u willen horen: “Waar is uw Noodpakket in verpakt?” Hoe groot is de verpakking? En wat kost uw Noodpakket?

Als ik dat van u verneem, kan ik een goede vergelijking maken. Ik vergelijk graag appel met appels en peren met peren.

Fijne dag nog verder.

Met de hartelijke groeten van Ton
——————————————————————————————————————-
Beste Ton,

Waar is Michelle gebleven? Niet dat ik jou niet leuk vind, integendeel, je lijkt me een dijk van een vent, maar ik ben in korte periode toch behoorlijk aan Michelle gehecht geraakt. Ze zit toch niet, om maar eens wat te noemen, in de penarie?

Ons noodpakket moet nog in productie worden genomen, maar ik kan alvast verklappen dat het verpakt zal worden in een doos. Het is niet in de winkels verkrijgbaar. In plaats daarvan wordt het uitgedeeld aan mensen die wij het waard vinden, zoals dat ene meisje die het jeugdjournaal altijd zo leuk doet. Ik stel voor dat we alvorens we deze uitdaging aangaan, elkaars noodpakketten controleren op items die er niet in thuis horen. Het spijt mij je te moeten confronteren met mijn achterdocht, maar we weten allebei hoe de wereld van de noodpakketten in elkaar zit.

Groetjes,
StB

P.S. Het zou me echt enorm geruststellen als Michelle een teken van leven zou kunnen geven. Is het teveel gevraagd om een foto te sturen met daarop Michelle en de krant van vandaag (niet de Metro of de Spits, graag)?
——————————————————————————————————————-
Tot op heden hebben wij niets meer van Michelle gehoord. Weet u waar zij is? Neem dan contact met ons op: redactie@propriacures.nl.

Archief