Hallo, ik ben Evelien von StauffenbergZucht, daar gaan we weer. Volkskrantcolumniste en hoogleraar burgerschap Evelien Tonkens leest kennelijk geen kranten, want dan had ze wel geweten dat iedere columnist en brievenschrijver inmiddels de wedervraag ‘wat kost Wilders eigenlijk?’ al had gesteld op blondies debiele voorstel om de kosten per allochtoon te berekenen (voor actuele tarieven van Bulgaarse meisjes mailt u de redactie). In plaats van de rest van haar column te vullen met een mooie anekdote over een hardwerkende Turk of een beleefd grapje, besloot Tonkens het F-woord maar weer eens in de groep te gooien. Kom er maar in, Evelien: ‘De nazi’s reduceerden sommige medeburgers tot instrument, waar ze medische experimenten mee uithaalden. Daar zijn we allemaal tegen. Zo moeten we ook allemaal tegen de instrumentalisering van nieuwe Nederlanders zijn en blijven. Deze zet van Wilders is fascistisch, op een manier die hij nog niet eerder heeft vertoond.‘ En als Wilders het CPB toch aan het rekenen zet, weten wij er ook nog wel eentje: hoeveel zetels levert zo’n nazi-vergelijking eigenlijk op, voorzitter?

Archief