'Lieve God, kunt u dat televoting ook afschaffen?'Klein leed is ook leed. Gordon mag het dan wel sportief opvatten, uw redactie is woedend. Een hysterische OK houden we voorlopig maar vast in een dwangbuis met glitters, JV konden we al niet meer tegenhouden. Die is voor het laatst gespot terwijl hij in Moskou rood aangelopen en zonder onderbroekje het hotel van de Albanese delegatie probeerde binnen te glippen. Gelukkig reageert de politiek adequaat. CDA-lijsttrekker voor het Europarlement, Wim van der Camp, is motorrijder, lerenbroekendrager en heeft aldus een mening over het songfestival. Op zoek naar publiciteit anus rechtvaardigheid heeft hij het liedjesgebeuren nu tot een speerpunt in de campagne van de Christendemocraten gemaakt. De vakjury moet terug, en wel NU. ‘Als fervent tegenstander van referenda pleiten wij voor jurering door professionals,’ meent van der Camp. Weten we dat ook weer. Vond u de keuze voor die mooie viooljongen van Noorwegen of die hijgerige Oekraiense wel terecht? Misschien is D66 dan iets voor u.

Archief