fondsauteurcontact1

Beter dan dat u zich laat naaien door uitgeverij Contact, kunt u PC’s schrijfcursus volgen! Bijna een op de tien Nederlanders schrijft weleens. De meesten kunnen daar beter meteen mee ophouden, maar voor de rest organiseert Propria Cures deze zomer een masterclass waarin u binnen één dag wordt klaargestoomd voor het grote werk. Er is plaats voor twintig deelnemers, dus wees er snel bij! Het programma:

09:00 – 10:00: Welkomstwoord. Met aansluitend een warming-up onder leiding van Henk Spaan en het gezamenlijk zingen van het redactielied.

10:00 – 11:00: Makkelijk scoren: moeilijker dan je denkt. Wie een carrière in de polemiek ambieert, moet klein beginnen. Tijdens deze eerste cursus leert redacteur StB u negers, joden, gehandicapten, bijstandsmoeders en andere eenvoudige slachtoffers aan te pakken. Onder het credo ‘Vooroordelen zijn in uw voordeel,’ leert u alle pijnpunten uit te buiten zonder over clichés te struikelen.

11:00 – 12:30: Geëngageerde fietstocht met Thomas Vaessens. Onder leiding van de Amsterdamse hoogleraar fietst u langs Slotervaart, Geuzenveld en Floradorp om met eigen ogen de miserie te aanschouwen. Na afloop schrijft u een kort geëngageerd verhaal naar aanleiding van uw belevenissen.

12:30 – 13:00: Lunch: tijdens de fietstocht heeft JV bammetjes gesmeerd. Er is kaas, ham, chocopasta en appelstroop. Tijdens het middagmaal jureert Vaessens de korte verhalen, onvoldoendes krijgen geen danoontje.

13:00 – 14:00: Gastbijdrages: overtuigen of aftuigen? Gastbijdrages zijn essentiële bladvulling. Grote namen zijn goed voor het imago en het scheelt veel werk. Na de lunch vertellen JG en OK hoe met minimale inspanning een maximaal aantal worden kan worden bedongen. Verplicht cursusmateriaal: lipstick en rokje (v) of stomp voorwerp (m).

14:00 – 15:30: Literatuur dicht bij huis. Redacteur JV onthult hoe dingen dicht bij huis al snel een leesbaar verhaal vormen. Na een korte briefing wordt u een half uur in zijn slaapkamer opgesloten, na afloop schrijft u hier een stuk over. Wederom: engagement is het sleutelwoord.

15:30 – 16:30: De aanval is de beste zelfverdediging. Naarmate u meer schrijft, zult u ook meer vijanden maken. Samen met JS gaat u langs Peyman Jafari en Ebele Wybenga voor de fijne kneepjes van een groepsmolestatie. OK geeft een workshop bitchslap voor gevorderden en StB leert u hoe weg te rennen zonder dat het er laf uitziet.

16:30 – 18:00: Schrijvers onder elkaar. Belangrijker dan goed leren schrijven, is goed leren leven. Het laatste deel van de cursus wordt gegeven in café de Zwart en gesponsord door Estero Rum. Na afloop kunt u Susan Smit complimenteren zonder in de lach te schieten, weet u op wie u moet inzetten als AFTh en Doeschka Meijsing armpje drukken en wat de beste strategie is wanneer de redactie van HP/De tijd u polst voor een potje levend stratego.

Alle deelnemers ontvangen na afloop een diploma en een doggy bag voor onverhoopt overgebleven drank. Opgeven doet u bij redactie@propriacures.nl.

Archief