'En als de moslims komen, ga ik lekker een dagje naar het strand'Je kunt veel over Jan Dijkgraaf zeggen, maar niet dat hij onbarmhartig is. Deze week laat hij in HP/De Tijd Rita Verdonk voor de laatste keer napruttelen. Als een gewond vogeltje tsjilpt ze er nog wat soundbites uit en probeert Wilders nog één keer rechts voorbij te fladderen. ‘Als wij zo doorgaan in dit land, lopen onze vrouwen, dochters en kleindochters over vijf jaar allemaal met een hoofddoekje.’ Ach jee, over vijf jaar is het allemaal voorbij. Nog voor de nieuwe Nintendo er is, zitten we allemaal aan de muntthee en zet de lokale imam het mes in uw voorhuid. Tegen de tijd dat het Rijksmuseum af is, hebben ze het al omgebouwd tot een madrassa. Zo snel kan het gaan. Echt waar. Sterker nog: uw redactie heeft nog helemaal geen vrouwen, dochters of kleindochters om van hoofddoek te voorzien. Hellup!

Archief