Clairy Polak: 'Als het goed is voor mijn carrière, laat ook ik heel Nederland mijn poesje zien.' Soapies en TMF-meisjes die opeens iets inhoudelijks gaan doen, het is een bekend verschijnsel in showbizzland. Meestal eindigt dat in een zwart gat (waar is Toet Fabiene eigenlijk gebleven?) of zomerprogramma’s waar je alleen met samengeknepen billetjes naar kunt kijken.
In een interview met Volkskrant-magazine maakt Clairy Polak komend weekend bekend dat ook zij toe is aan een nieuwe uitdaging. Polak: ‘Het is een bekend verschijnsel in Hilversum dat van die hippe jonge meisjes opeens iets inhoudelijks willen gaan doen. Ik weet niet waar het vandaan komt, maar ik heb precies het omgekeerde. Pas nu ik in de vijftig ben voel ik dat BNN-gevoel door mijn verkalkte aderen stromen, zeg ik weleens gekscherend.’

Al langer gaat in mediakringen het gerucht dat het gezicht van NOVA gesolliciteerd zou hebben voor het programma Te Land, Ter Zee en in de Lucht. De sympathieke presentatrice: ‘Laat ik bij deze maar bekennen dat het waar is. Mijn man en ik vinden dat heerlijke televisie, na een inhoudelijk weekje. Zo’n zelfgemaakte praalwagen, die dan keihard in het water kiepert. Dat is toch fantastisch?’
Momenteel werkt Polak aan een format, waarmee ze binnenkort ook in het lichtere segment hoopt door te breken: ‘Het idee is dat ik mensen op straat ga aanspreken en ze geld aanbied, waarna ze dan een opdracht moeten vervullen. Bijvoorbeeld een slagroomtaart tegen een etalagepop aangooien, en die dan aflikken. Na een zoveelste keer vredesonderhandingen in Israël of alweer een interview met Maarten van Rossem lijkt me dat zo’n bevrijding. Of je zet een pas getrouwd stelletje op een eiland vol drank en prostituees, en dan kijk je wie er het eerst vreemdgaat. Kortom, ik zit vol goede ideeën.’
Clairy opgeven voor mokkels.nl doet u hier.

Archief