Harry Borghouts: 'En niet alleen mijn bril heeft een tijgerprint'.Stel, je laat 78 miljoen euro belastinggeld verdwijnen. Niet door een avondje goed los te gaan in Yab Yum met een kilo sos, meisjes die Le Duc van achteren heten en een bakje pinda’s van de zaak. Al zou je het willen, Yab Yum is hartstikke dicht. Nee, je laat dat geld verdwijnen door het in IJsland te stallen bij een lokale Pippi Langkous-bank. Een normaal mens pakt dan zijn spullen en zegt: ‘echt onwijze sorry hoor, van die 78 miljoen’. Maar niet als je Harry Borghouts heet, een kek montuur – mét tijgerprint – draagt en namens GroenLinks de provincie Noord-Holland bestuurt. Dan mompel je iets over de ‘Wet financiering decentrale overheden’ en een onderzoeksrapport dat geen rekening heeft gehouden ‘met het feit dat door de kredietcrisis de hele wereld in brand stond’. Wat Harry’s manier is om te zeggen: ‘fuck jou klootjesvolk, ik blijf lekker zitten waar ik zit’. Om Borghout’s partner in crime Ton Hooijmaijers weg te krijgen was een webcolumn op campus.tv genoeg. Met fashion victim Har ligt de zaak duidelijk anders. Kratje bier dat zijn montuur eerder vertrekt dan hij zelf?

Archief