bosAls het aan Wouter Bos ligt, betaalt u uw excessieve drankgebruik voortaan maar ergens anders van dan uw studiefinanciering. Het PvdA-kopjut zegt in een interview met nu.nl dat uw maandelijke 259,76 euro binnenkort best eens naar de tyfus zouden kunnen gaan. Rekensommetje: dat is pak ‘m beet  260 euro per maand, gedurende een jaar of vier studie, is al snel een slordige 12.480 keiharde euro’s. Maar! Natuurlijk heeft Bos een ander systeem dat óók heel goed werkt. En dat plan heet: Lenen (werktitel: rotopmetjestufijegaatmaarwerken). [Nieuwsbericht]‘Minister van Financiën Wouter Bos ziet het afschaffen van de basisbeurs in het hoger onderwijs als een bespreekbare optie bij de brede heroverwegingen. In plaats daarvan zouden studenten al hun studiefinanciering moeten gaan lenen.’ [/Nieuwsbericht] Maar ho eens even. Is dat niet gewoon het systeem dat nu ook al bestaat, maar dan minus de studiefinanciering? Stomstomstom! Maar wees vooral niet bang. [Nieuwsbericht] Volgens Bos hoeft de maatregel geen verstrekkende gevolgen te hebben voor studenten.[/Nieuwsbericht] Gaat u dus maar rustig slapen.

Archief