berman2Den Haag, 22 juni 2009. Naast PvdA-kopstukken Diederik Samson en Agnes Jongerius heeft  ook Hilbert de Jong bedankt voor de functie van lijsttrekker voor de Europese verkiezingen. Dit  maakte de 39-jarige inwoner van Hilvarenbeek gister op zijn weblog bekend. Hilbert de Jong: ‘Ik ben niet eens gepolst door de partijleiding, geen mailtje, niet eens een telefoontje. Dan is voor mij de keus snel gemaakt en kunnen ze wat mij betreft de boom in’, zo schrijft hij op zijn blog.

Partijleider Bos gaf eerder deze week in De Volkskrant toe dat lijsttrekker Thijs Berman geen eerste keus was om de PvdA aan te voeren. Zelf stemde Bos op euroscepticus René Cuperus. Hilbert de Jong was niet verbaasd over het gewraakte artikel, zo laat hij blijken in een telefonische reactie: ‘Kijk, dat Thijs Berman geen eerste keus was, dat wist ik al lang. Zeker drie maanden voor de verkiezingen heb ik besloten niet aan de verkiezingen mee te doen, aangezien er vanuit de PvdA nooit enige belangstelling is geweest. En dan is nu iedereen verbaasd dat andere mensen er geen trek in hebben?’

Over de reden dat hij gepasseerd is tast De Jong vooralsnog in het duister. De Hilvarenbeker: ’Misschien is het omdat ik al vijf jaar in de bijstand loop of omdat ik ooit een kogelbrief naar die klootzak van een Wouter Bos heb gestuurd. Of misschien is het mijn zenuwtrek, wie zal het zeggen? Typisch oude politiek, om mensen zoals ik uit te sluiten’. Stemmen heeft De Jong deze verkiezingen niet gedaan. ‘Ze hadden hier de LPF van de lijst gehaald, dus als het zo moet dan hoeft het van mij niet meer.’

Binnen de lokale PvdA-afdeling blijkt niemand eerder van hun dorpsgenoot te hebben gehoord. In een reactie laat ook Wouter Bos weten niet bekend te zijn met Hilbert de Jong, maar hem altijd nog een betere kandidaat te vinden dan ‘die politiek onbenul van een Thijs Berman’.

Archief