Zijne excellentieAls u toch binnen zit, kunt u net zo goed even ergens over nadenken. Tegen de NOS vertelde ex-schaatser en antikapsel Gerard van Velde dat Pim Fortuyn hem na zijn gouden medaille in Salt Lake City vroeg om minister van sport te worden. Van Velde las het mailtje pas nadat Il Divino Kale dood was, maar ‘had er wel eens een gesprek over willen hebben.’ Zo werkt dat in de nieuwe politiek, gewoon iemand vragen uit de praktijk. Minister van onderwijs? Die leuke geschiedenisleraar die altijd zo goed kon vertellen vroeger. Wie zetten we op volksgezondheid? Die gast die zich nooit ziek meldt! Binnenlandse zaken? Jansen is al drie jaar niet op vakantie geweest. Overigens: op het CV van Gerard staan alleen Mavo en MDS. Anders nog iets? Ok. Laatst gelezen boek: Snuf de hond. Geef de politiek terug aan de burger, lang leve het populisme!

Archief