Ze zijn er bijna, bijna uit. AOW krijg je nu hoogstwaarschijnlijk pas
vanaf 67, zo’n elf jaar voordat je de pijp uit gaat. PC vroeg bekende
Nederlanders hoe zij er over denken om twee extra jaren in de
schijnwerpers te staan.

HarHarry Mulisch
‘Als je onsterfelijk bent, zoals ik, is het moeilijk om je voor te stellen waarom iedereen toch zo’n drukte maakte om zo iets burgerlijks. Als schrijver ben ik echter uigerust met een, tja, zo je wilt bovenmenselijke sensitiviteit. De commotie doorlees ik dan ook.’


DriesDries van Agt
‘De wet hoort de ondergrens van ons leven aan te geven. Niet de bovengrens. Zelf ben ik overigens nog zeer actief. Lekker graven, sjouwen, je kent het wel. Volkstuintje? Welnee, ik heb een smokkeltunnel bij Ramallah.’

Minous, kom eens op schootCarice van Houten
‘Alsjeblieft, zeg! Na je veertigste kan je met goed fatsoen geen kindvrouwtje meer wezen. En hoe denk je dat mijn bever eruitziet als ik 67 ben? Daar is geen peroxide tegen opgewassen.’

Archief