Ze zijn er bijna, bijna uit. AOW krijg je nu hoogstwaarschijnlijk pas vanaf 67, zo’n elf jaar voordat je de pijp uit gaat. PC vroeg bekende Nederlanders hoe zij er over denken om twee extra jaren in de schijnwerpers te staan.

Patricia Paay0502_paay

‘Als je na twintig jaar nog een muzikale come-back kunt maken, dan is de sky toch de limit? Ik zeg altijd maar: je bent zo jong als je eruit ziet, vijfentwintig, zevenenzestig, what’s the difference?

Martin Bril (via Char)Martin Bril (c) Wikipedia Commons Roel Wijnants

‘Doorwerken tot je laatste adem, dat vind ik wel zo eerlijk. Enfin, voor die tweeënzeventig maagden hoefde ik niet te stoppen, voor zover ik weet zijn er nog genoeg studentes met een vliesje in Amsterdam.’
Kim Holland (c) Wikipedia Commons Tsjeerd WiersmaKim Holland

’67? Nee joh, gekkie, 69!’


Rikkie ZouthavenRick Zouthaven

‘Ja, wij lekker doorwerken tot ons 67e zodat die markoranen in de WW allemaal op onze zak kunnen teren. En dat terwijl als al die makkoraners tot hun 67e doorwerken er geen baan meer overblijft voor de gewone, hardwerkende Hollander.’

Archief