Happen naar de baasNiets te doen dit weekend? In samenwerking met het Stedelijk Museum, etaleert de afdeling Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam nog de hele zomer de best verzorgde boeken van 2008. Een jubileum, want het is alweer de vijftigste keer dat een vakjury de best verzorgde boeken van het jaar kiest. Uitgeverij de Arbeidspers gooit dit jaar hoge ogen met Zoals dat gaat met wonderen van Arthur Japin. Redacteur Johan Vleuting: ‘Voordat het naar de drukker werd gestuurd, hebben we het manuscript eerst een voetmassage geven. Daarvoor hebben we speciaal twee indonesische meisjes laten invliegen. De olieën die bij de massage gebruikt werden, zijn honderd procent natuurlijk. Net als het honingbadje overigens.’ Ook uitgeverij Querido zweert bij een goede verzorging: ‘Onze boeken eten uitsluitend foi gras van een bevriend boertje in de Alsace. Ze krijgen dekens en warme kruiken, als ze ergens mee zitten kunnen ze ons altijd bellen.’ De 33 gelukkigen zijn nog tot 20 september te bewonderen.

Archief