Hallo redactie,

Zag een sceptisch bericht van een paar maanden geleden op jullie site omtrent de zaak Maria Mosterd.
Het toeval wil dat ik dezelfde mening deel. Nu de uitspraak van de rechter – afgelopen woensdag – heeft plaatsgevonden, blijkt wel dat Mosterd veel mensen een rad voor de ogen heeft gedraaid.
Misschien is mijn blog over deze zaak, waarin ik inhoudelijk de zaak behandel op een luchtige manier, iets voor jullie site?

met vriendelijke groet,
Özcan Akyol

———-> Wij begrepen van Lodewijk Asscher dat ze tot haar 23e een sabatical heeft ingelast.
——————————————————————————————————–

Geachte redactie,
hier is Bosvlo!
Althans; een kennisgeving waar haar website zich bevindt, zodat u een indruk krijgt van Bosvlo`s essentie en reikwijdte. Bosvlo strekt zich uit van lichtvoetig burlesk tot absurd filosofisch. Bosvlo bedient zowel de luidruchtige leeuwerik als de zwijgzame zeeanemoon, kan worden verstaan door schoolgaande kinderen, overspelige huisvrouwen, lieden die in hun vrije tijd op zolder servetringen draaien, theologiestudenten en mensen die wel eens een boek lezen.
Bosvlo zag , na een embryonale sluimertijd van enkele maanden, daarbij veelal gehinderd door lopende zaken en invallende duisternis, in het late najaar van 2009 het levenslicht en is thans op zoek naar een podium waarop haar volle gewicht tot uiting kan komen.
Bosvlo publiceert  oa in `De Vrijdenker` het maandblad van de “Vereniging de Vrije Gedachte“

met vriendelijke groet,
in afwachting van uw reactie verblijft,
Bosvlo

———-> Zeeanemonen zijn per definitie zwijgzaam, sufferd. Probeer het anders bij de kordate kalkoen of de gehandicapte graspieper.

——————————————————————————————————–
Gisteren was het zo druk in onze ruimte dat er tijdelijk geen plaats was voor de zitzak, wij hebben die toen in de gang neergelegd. Vanochtend was de zitzak helaas verdwenen, dus wie o wie heeft deze meegenomen? Stuur even een mailtje dan komen wij de zitzak ophalen.

Met vriendelijke groet,
Bo, Roxanne, Wouter B, Mala, Wouter M, Ilona en Laura

———-> Twee Wouters in één commissie, heel verdacht allemaal. De rest mag voorlopig op JV komen zitten.

——————————————————————————————————–
Intelligentie
De mensheid is bezeten van intelligentie.
Zo ongeveer de meest begeerde eigenschap na gezondheid.
Voor iemand (als ik) die in het onderwijs werkt is dat helemaal onbegrijpelijk, maar dat zou het voor iedereen moeten zijn die een beetje om zich heen kijkt. Intelligentie is beslist geen voldoende voorwaarde voor geluk, en zelfs niet voor succes. Taalvaardigheid, sociale vaardigheid, zijn veel belangrijker.
Het misverstand wordt verder in de hand gewerkt door de collega’s van de exacte vakken die er maar op blijven hameren hoe belangrijk wiskunde is, die maar blijven roepen dat er meer uren aan besteed moeten worden, want dat niemand meer kan rekenen: geen onderwijzers, geen caissières, het is vreselijk allemaal. Het liefst zouden deze collega’s zien dat de kinderen de hele dag niks anders deden dan sommetjes maken.
Maar de gekte het gaat nog verder.Nu wordt ook de waarde van het dier al afgemeten aan zijn intelligentie. Voortdurend moeten we horen hoe slim dolfijnen zijn, varkens, vossen, enz.En uiteraard de aap. Daar doen Frans de Waal en nog een paar minkukels laboratoriumproeven mee.
Fraai voorbeeld was vorige week de publicatie van een artikel van Charlotte Hemelrijk, die in Groningen apen bestudeert zonder er ooit een gezien te hebben. Ze leest er boeken over en haalt daar gegevens uit om in een computermodel te stoppen. En daarop baseert ze conclusies o.a. over de intelligentie van DE aap. De media maakten daarvan dat ‘de aap’ minder intelligent is dan gedacht. Hemelrijk sprak ik daarover aan en zij mailde mij o.a.: “Echter wat wij wel aannemelijk maken is dat apen minder berekenend zijn in hun sociaal gedrag. Dat kun je natuurlijk als minder slim benoemen.” En zo gaan we steeds dieper het moeras in. Nu wordt ‘berekenend-zijn’, dat normaal geassocieerd wordt met asociaal gedrag, ineens gerangschikt onder ‘slim’. In deze gedachtengang wordt het tijd dat er onderwijs aan dieren gegeven gaat worden. Ik zou zeggen: beginnen in de dierentuin. Openluchtschool, lekker gezond. Je zal zien dat er met de moderne audiovisuele hulpmiddelen ook van een krokodil nog heel wat te maken valt.

d’Estrée

———-> Brieven over onderwijs sturen wij meteen door naar de Volkskrant, dat u het weet.

Archief