foto1

foto 1

Omdat ik u eigenlijk nog nooit eerder een brief gestuurd heb en u dus ook niet eerder iets toe heb kunnen wensen, wil ik graag van de gelegenheid gebruik maken u bij dezen in mijn eerste schrijven aan u alsnog te feliciteren met uw benoeming tot minister van Defensie, uw veertigste verjaardag en de overwinning van de Heeren 1 van HCC-Heerlen op HBS dit weekend, want ik neem aan dat dit nog steeds uw cluppie is. Maar bovenal wil ik u feliciteren met uw nieuwe drones, de ScanEagles.

Zoals ik mij nog kan herinneren van vroeger, als ik voor mijn verjaardag een brandweerauto of een Lego-trein had gekregen, is er niets leukers dan nieuw speelgoed gelijk uit te pakken en uitgebreid te testen. Nu begrijp ik best dat, hoewel u het roerend met mij eens zult zijn dat het voor iedereen het beste zou zijn als een plaats als Urk van de aardbodem weggebombardeerd zou worden met uw nieuwe drones, u dit niet zomaar kunt beslissen en dat er bovendien nogal wat morele bezwaren tegen dit in theorie fantastische plan ingebracht zullen worden door van die nare socialisten.

Daarom heb ik een voorstel. Ik heb namelijk een broertje ziet u (zie foto 1). En dit broertje zou stage gaan lopen bij Boytas, een groot interieurbedrijf in Kayseri in Turkije. Totdat ze er daar achter kwamen dat mijn broertje een homoseksueel is. En ik moet toegeven dat hij naar mijn smaak soms best wat minder met zijn heupen zou mogen wiegen tijdens het lopen, of wat minder naar de Toppers zou mogen luisteren, en ik wil ook helemaal niet zeggen dat ik u niet door dik en dun zou blijven steunen als u per ongeluk in een tank over Thijs Willekes heen zou rijden, maar wat ik maar wil zeggen is dat je van mijn broertje af hebt te blijven.

Hij heeft naar mijn weten nog nooit aan kleine kinderen gezeten, is niet hiv-positief en valt helemaal niet eens op dikke stinkende donkerbehaarde mannen met een snor.

Gesteld dat u net zo staat te popelen om uw nieuwe drones te proberen als ik dat sta om Boytas en eigenlijk het liefste de hele stad Kayseri te doen verzinken in een brandende napalmhel, kunnen we elkaar vast helpen. Ik lever u namelijk niet alleen een locatie om naar hartenlust met uw nieuwste aanwinst te spelen, ik heb ook alvast een voorbeeldbetoog voor de Verenigde Naties voor u opgesteld, want als ieder land zonder ook maar enig overleg op eigen houtje drones zou gaan uittesten op het grondgebied van andere landen zou het maar een zootje worden. Hun steun heeft u dus hard nodig. Voor dit betoog had ik het volgende idee:

‘Dear fellow members of the United Nations, it is an honour and a pleasure to announce that as of today the Netherlands is a member of the exclusive club of drown owning nations. Now, I think we can all agree that there is no greater joy than the joy of playing with new toys, in this case, our drones. That’s why I came to you, dear members. Last week a young Dutch boy was excluded from an internship in the Turkish town of Kayseri because of his sexuality, because this young boy is a homosexual. Now you may call me progressive, or maybe even a democrat, but in my humble opinion we shouldn’t let anyone’s sexual preferences be the reason to exclude him from anything. And that’s why I’m asking you, fellow members, to allow me to test my new drones above the Turkish town of Kayseri and set an example to homophobes around the world.

Yours sincerely, Jeanine Hennis-Plasschaert.’

Mocht u nou niet direct iedereen overtuigen, dan heb ik nog een troef achter de hand. En wel een dusdanig sterke troef, dat na het uitspelen hiervan de gehele vergadering der Verenigde Naties u zal toejuichen, staande op hun stoelen en instemmend schreeuwend. Het toeval wil namelijk, dat ik, net zoals mijn broertje, de achternaam Meijer draag. En hoewel ik niet Joods ben, heeft deze naam mij al jaren een lidmaatschap op stormfront.org onmogelijk gemaakt. Het lijkt me dus niet meer dan redelijk om mijn achternaam ook een keer in mijn voordeel te gebruiken. Dus mocht u met het eerste deel van uw speech de vergadering niet overtuigen, omdat er enkele latente homofoben tussen zitten, dan kunt u dit korte stukje nog toevoegen aan uw betoog:

‘And, dear fellow members, did I mention that this young Dutch boy is not only a homosexual, but that he’s also Jewish? I did not? How negligent of me.’

Geen enkel gezaghebbend lid van de Verenigde Naties zal het aandurven om de schijn te wekken antisemitisch te zijn, dus ze zullen uw verzoek om de stad Kayseri te mogen bombarderen met drones niet eens durven afwijzen, al zouden ze het willen. En zo krijgt ieder zijn zin. U kunt uw wapens testen, ik kan mijn broertje wreken en tezamen zullen we Arie Boomsma van de troon stoten als grootste homovriend van Nederland. At your service, Jeanine.

Met grootste groet,

TM

Archief