kerstgedachteHerinnering: aanstaande vrijdag om exact 17.00 uur (17.15 uur als u een goed excuus heeft) verloopt de deadline van de Kerstprijsvraag 2009. De opdracht? Kies een van de volgende 10 zinnen en schrijf er een kerstverhaal bij waar de redactie om kan lachen, huilen, zingen, bidden, vechten e bewonderen. Komen ze: 1. Toen Sjakie bij de ingang van de chocoladefabriek zijn anus moest laten zien, begon hij toch wat te twijfelen aan de goede bedoelingen van meneer Wonka. 2. En daarom was de kalkoen dit jaar bruin van binnen. 3. De commissie Gelijke Behandeling tekende meteen protest aan de Kerstman zijn rendieren inruilde voor gehandicapten. 4. Alleen het eiergevecht week dit kerstonbijt af van de normale gang van zaken. 5. Waarom sla je me met die maretak? 6. Tijdens het limbodansen bleek dat Jezus dan wel een gezellige kerel was, maar dat zijn lenigheid te wensen overliet. 7. Halt! Of ik kersten je! 8. Prem en Theodor stoeiden samen als nooit tevoren in spannende rode lingerie en, inderdaad, iedereen vond het fantastisch. 9. De tweede gang, die vooral bestond uit Melba-toast, werd minder goed ontvangen. 10. De cadeautjes liggen onder de boom. Maar welke, dat zeiden ze dan niet erbij, vroeger in het weeshuis. Zo. En nu schrijven u.

Archief