Rock die Nikab, babyAl jaren zijn ze feministen een doorn in het oog: missverkiezingen. Ordinaire vleeskeuringen waarin vrouwen niet op hun talent of bekwaamheid worden beoordeeld, maar op hun synthetische glimlach en zandloperfiguur. Emancipatieparadijs Saudië-Arabië zal deze wanstaltelijke praktijken een halt toeroepen en organiseert de eerste vrouwvriendelijke missverkiezing ooit. Om er zeker van te zijn dat vrouwen toch niet per ongeluk op hun uiterlijk worden beoordeeld, bestaat de jury uit tien vrouwen en krijgen de kandidaten een nikab aangemeten. De tweehonderd kandidaten worden onder meer beoordeeld op respect voor de ouders en innerlijke kracht. Daarnaast wordt getest hoe goed de kandidates een echtelijk pak slaag kunnen incasseren, verklaren ze aan de leugendetector of ze wel netjes bereid zijn om hun achtjarige dochtertje af te staan voor een huwelijk (het liefst binnen de familie) en moeten ze een stormbaan bedwingen met een vat olie op de rug. De vrouw met de mooiste ziel krijgt 1900 euro mee naar huis. Genoeg voor een pannenset. Dood aan de seksualisering, lang leve de Islam. Hoera, hoera, hoera!

Archief