tintin_au_congoDe Ugandese president Yowere Museveni heeft bekend gemaakt dat Afrikanen ook naar de maan moeten, “om vast te stellen wat de ontwikkelde landen daar doen. De Amerikanen zijn naar de maan geweest. En de Russen. De Chinezen en de Indiërs gaan er gauw naartoe. Afrikanen zijn de enigen die hier vastzitten.” We zullen het maar vast verklappen, Yowere: het is er elke dag feest, de ruimtelift wordt nog bediend door negertjes in rode pakken met glimmende knopen en in elke hotelkamer hangen plaatjes uit Kuifje in Afrika.

Oeganda wil dit project realiseren door het geld dat normaal in het drukken van felgekleurde postzegels voor verzamelaars wordt gestopt, te besteden aan een ruimteschip dat de ongeveer 1,5 miljoen vluchtelingen in het land naar een veilige compound op de maan kan brengen.

Archief