Potentiële misdadigerAmsterdam, 2015. Haar zieltogende partij TON stond op het punt om opgeheven te worden en mensen spraken van een wanhoopsoffensief. En toch was Rita Verdonk degene die alles in gang zette. Vooral dankzij haar inzet is Nederland bijna vrij van criminaliteit. Het capuchonverbod was slechts het startschot voor een revolutie. De verboden op trams (natuurlijk habitat voor zakkenrollers), toetsenborden (onmisbaar bij internetfraude) en mooie vrouwen (inmiddels een klassieker bij het afleiden van argeloze bewakers) zorgden voor een nagenoeg misdaadvrij Nederland. Wanneer morgen de wet wordt aangenomen die een verbod op de mannelijke penis (veelgebruikt bij verkrachting, red.) behelst, zou Nederland wel eens het eerste misdaadvrije land ter wereld kunnen worden. Tot die tijd is een avondklok ingesteld.

Archief