rg

Luanda, 12 april 2009

De pensioensgerechtigde leeftijd in Angola zal vanaf januari 2010 met twee jaar omhoog gaan, dat heeft de regering van het Afrikaanse land gisteren bekendgemaakt. De Angolees werkt voortaan door tot zijn 29ste.

‘De toenemende vergrijzing, de kredietcrisis, er moest iets gedaan worden om onze economie stabiel te houden’, meent Mgori Mbamdani, sinds 1998 minister van welvaart en tevens broer van het staatshoofd van Angola.

Al jaren woedt er een felle strijd om de pensioensgerechtigde leeftijd in het Zuid-Afrikaanse land. De komst van de economische crisis is voor voorstanders dan ook een geschenk uit de hemel. ‘Lange tijd was zo’n maatregel onbespreekbaar, wij waren de enige partij die voorstellen in deze richting durfden te doen’, zegt Mbami Mleke, leider van de FFSR-partij die nu met drie zetels in het parlement zit.

Dat Mleke zelf nog slachtoffer wordt van de nieuwe regeling is onwaarschijnlijk. Vorige week kreeg hij de uitslag van zijn bloedonderzoek.

Archief