mede mogelijk gemaakt door Bertje KoendersMaandagmorgen. Bent u wakker? Mooi. Kleine quizvraag: wat klopt er niet uit dit verslag in de Volkskrant van een bezoek van Bert Koenders aan Uzuzgan? ‘De wandeling voert onder meeer langs een irrigatiekanaal, een bazaar in aanbouw en een volleybalveld – alles betaald door Nederland.‘ Nee echt, wat moet je in godsnaam met een irrigatiekanaal? Dat volleybalveld, dat is ontwikkelingswerk zoals het hoort. Lekker een balletje slaan in zwembroek, met één oog stiekem spiedend naar de schaamteloos flanerende vrouwtjes in burqini. Met een beetje geluk verwarren die baarden het kale hoofd van Arnold Karskens met een volleybal en proberen ze hem over het net te smashen. Nee, dit is werkelijk waar een uitstekend idee. Niets op aan te merken. Echt niet. Nog even geduld, lieve talibani. Die waterglijbaan staat er voor Pinksteren.

Archief