Yeti HamerBritse wetenschappers hebben ontdekt dat leiders met mannelijke gezichtstrekken een grotere kans hebben om de verkiezingen te winnen in oorlogstijd. Tijdens een experiment waarbij proefpersonen een leider moesten kiezen voor een fictief land in oorlog, koos men massaal voor kandidaten met een mannenhoofd. Frappant detail: het geslacht van de leider maakt geen verschil. Mochten de Duitsers morgen op de stoep staan, dan is Mariëtte Hamer dus spekkoper. Ook voor Krista van Velzen, Doeschka Meijsing en de verschrikkelijke sneeuwman wordt een plaatsje ingeruimd in het oorlogskabinet. Het omgekeerde is ook waar: tijdens vredestijd koos men voor de kandidaten met een jong en vrouwelijk gezicht. Behalve in Amerika. Ongeacht hoeveel oorlogen was de aantrekkelijke neger daar favoriet.

Archief