Er zit iets op je lipJa, en nu is het genoeg geweest. Als zelfs Nausicaa Marbe – opperheks van Zion – haar rechterhoekje vult met abominabele brilimitaties, dan is het moment daar om over te gaan tot de orde van de dag. Datzelfde geldt voor Reinout Oerlemans, die gisteren bekend maakte Komt een vrouw bij de dokter te gaan verfilmen. Een simpele jongen voor een simpel boek, zullen we maar zeggen. Meanwhile in England wordt er hard gesleuteld aan een musical over het leven van Jade Goody. Van onderklasse naar roem. Een soort Billy Elliot maar dan met vadsige Britse wijven en zonder happy end. Wordt verkankering dé internationale trend van 2009? Gaat Marco Borsato na zijn *kuch, tbc, kuch* succes met Wit Licht de bühne op voor de ultieme brilvertolking? Laten we hopen dat hij ten prooi valt aan minderjarige Oegandese kanibaaltjes voor het zover is.

Archief