Een stuk over Connie Palmen in de opiniebijlage van het NRC. Weinig betere manieren om wakker te worden, zelfs voor Hans van Mierlo. Paul Brandt, hoofdredacteur van uitgeverij Nijgh & Van Ditmar legt wel even uit waarom haar boeken kut zijn. Niets nieuws, dat hadden wij je ook kunnen zeggen. Maar Brandt heeft ook een idee over welke boeken wél goed zijn.

Hoe mooi was het geweest als zij voorbeelden had gegeven als: lees nu in plaats van Saskia Noort eens Bert Natter of Marja Pruis. Laat Heleen van Royen eens liggen en pak eens een boek van Robert Vuijsje. Moet je eens zien hoe sterk die nieuwe generatie literatoren voor de dag komt.

[…] Dan is hij ofwel een briljant schrijver (Arnon Grunberg)…

Vuijsje, Pruis en Grunberg, allemaal te verkrijgen bij Nijgh & Van Ditmar. Gecertificeerd met het Literatuur-Oké logo, en een 8 op de Vaessens-schaal van Engagement. Want ja, advertenties zijn eigenlijk toch ook alleen maar opinie?

Archief