Denk eraan: niet persoonlijk worden!Genoeg jongens, het is leuk geweest. Niet alleen beledigt u aan de lopende band politie-agenten, u doet dat ook nog eens op een hele persoonlijke manier. Beledigingen worden niet gericht, zoals nette en eerzame burgers dat doen, op het uniform, maar op de persoon en zijn familie zelf. Schande! Zo komt het wel heel dichtbij, namelijk. Hierbij het verzoek namens minister ter Horst of u voortaan alleen onpersoonlijke beledigingen wilt uiten. Gericht op het uniform, maar om helemaal zeker te zijn kunt u beter gewoon een voorbijganger beledigen. Dus niet: ‘Hela snor, je moeder is een vadsige hoer,’ maar: ‘Hela snor, iemand is een vadsige hoer.’ Het is van GROOT belang dat u alle zinssneden die als persoonlijk zouden kunnen worden opgevat uit uw commentaar verwijdert alvorens ze uit te spreken. Namens de rijksoverheid: bedankt.

Archief