Ik ben de man onder scholiertjes, w00tChampagne op de PC-burelen! Oud-redacteur Tim Krabbé blijkt de allerpopulairste schrijver onder scholieren te zijn. Het gouden ei kwam het vaakst voor op de boekenlijst van de jonge lezers, en versloeg daarmee beste nieuwkomerEchte mannen eten geen kaas van Maria Mosterd. Een teleurgestelde Maria Mosterdcorrespondent JV: ‘En dat terwijl er in dat boek niet eens geneukt wordt. Kennelijk levert lezen over ontvoering en moord tegenwoordig meer street credit op.’ Mulisch staat op plekken 2 en 3 met zijn meest toegankelijke (maar niet minder overschatte) boeken. Grote verliezer is Connie Palmen, die met geen enkel boek in de top 100 terug te vinden is. Een grote dag voor PC dus. En nu niet komen aanzetten met die ‘ja maar, dat boek van Krabbé telt maar 98 bladzijden en is verplicht op de meeste middelbare scholen’-onzin. Leugens!

Archief