bosEen maand lang zaten de zwaargewichten van de PvdA (Sharon Dijksma) om tafel om uit te zoeken wát er nou precies misging bij de Europese verkiezingen. Conclusie? ALLES ging fout. De boodschap, de strategie, gebrek aan ideeën, gebrek aan strijdbaarheid, aan zelfvertrouwen, aan leiderschap, de verkeerde nootjes op tafel op de verkiezingsabond, noem het maar op. Ja, de PvdA de doodsteek geven dat hoeft u niet te doen, dat doen ze zelf wel. Zie ook de schattige opmerking in het rapport: ‘We hebben iets te bieden, we nemen verantwoordelijkheid, dat gaat met vallen en opstaan, maar we laten iets zien.’ Als een groep basisschoolleerlingen die na vier toneellessen voor de ouders een presentatie geven, zo wil de PvdA, opgericht in 1946, blijkbaar graag gezien worden. Zijn er eigenlijk ook oplossingen voor de problemen binnen de partij? Maar natuurlijk! Dijksma pleit voor een ‘doe-agenda’ en een ‘bonusjager’. Wat dat zijn dat mag u zelf uitzoeken…

Archief